Keukenkranen in meerdere stijlen: de mogelijkheden op een rijtje – Goossens Keukens

Keukenkranen in meerdere stijlen: de mogelijkheden op een rijtje

Keukenkranen bepalen mee de look van je keuken, maar moeten ook functioneel en gebruiksvriendelijk zijn. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere stijlen, materialen, formaten en uitvoeringen. Een overzicht.

Verschillende soorten keukenkranen

Verkies je een kraan met één hendel om de temperatuur te regelen? Dan is een eengreepsmengkraan iets voor jou. Een tweegreepsmengkraan heeft dan weer twee hendels. Voor beide uitvoeringen valt er iets te zeggen en ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een eengreepsmengkraan, maar dat is louter een persoonlijke overweging.

Het is vooral belangrijk dat je een keukenkraan kiest die bij de stijl van je interieur past. Modern, design, landelijk, klassiek of retro: de mogelijkheden zijn heel uitgebreid.

Meerdere opties

Een keukenkraan kopen betekent knopen doorhakken. Deze vragen moet je alvast beantwoorden:

  • Materialen: verkies je chroom of rvs, bronslook of toch liever matte inox?
  • Kies je voor een hoge of lage uitloop (hou ook rekening met de draaiwijdte)?
  • Ga je voor een keukenkraan met of zonder uitrekbare sproeier?

Welke opties je ook kiest, keukenkranen zijn verkrijgbaar in tal van vormen en formaten. Het is zaak om een kraan te kiezen die aan je wensen voldoet, comfort biedt en gebruiksvriendelijk is.

Een boilerkraan of een quooker?

Kranen zijn tegenwoordig uitgerust met een aantal technologische snufjes. Uit sommige kranen stroomt zelfs kokend water. Vaarwel waterkoker en fluitketel!

  • Een boilerkaan levert snel warm water als de warmwatervoorziening zich niet naast de keuken bevindt. In te bouwen onder het aanrecht, onder de spoelbak.
  • Een quooker werkt volgens het principe van de boiler, met dit verschil dat hij zonder wachttijd effectief kokend water levert. Goed voor bereidingen, thee en zelfs voor het steriliseren van keuken- of ander gerei. Er is een standaard beveiliging voorzien, zodat kinderen zich niet kunnen verbranden.

Tip: er zijn ook keukenkranen waarbij een led-lampje de temperatuur van het water aangeeft. Blauw staat voor koud water, terwijl rood op warm water duidt.

Keukenkranen en duurzaamheid

In de keuken wordt er gekookt, afgewassen, handen gewassen, … Om zo zuinig mogelijk om te springen met water, is een waterbesparende keukenkraan onmisbaar. Die zorgt ervoor dat lucht gemengd wordt met het water, waardoor je minder verbruikt. Zo krijg je het beste van twee werelden: je boet niet in aan comfort, terwijl de cijfers op je waterfactuur binnen de perken blijven.

Tip: met een boilerkraan of quooker is ook waterbesparend omdat het water niet opgewarmd moet worden.

Andere berichten die je misschien leuk vindt

De greeploze keuken: de ideale combinatie van design en comfort

Een greeploze keuken past perfect in een modern en strak interieur, maar misstaat evenmin in een massief landelijk interieur. De grepen zijn op een ergonomische …

Lees meer →

Werkbladen in verschillende materialen: composiet, natuursteen en keramiek

Als veel duurzamer en vaak mooier alternatief voor het kunststof werkblad uit melamine of laminaat, kun je ook voor steen kiezen. Werkbladen in steen worden …

Lees meer →

Een industriële keuken inrichten: 5 onmisbare tips

Een industriële keuken heeft een robuuste en koelere uitstraling. De uitgesproken (loft)stijl heeft heel wat aanhangers en combineert minimalisme en stijlvolle soberheid, zonder comfort en …

Lees meer →

Kleuradvies voor je keuken: hierop moet je letten

Kleur speelt een essentiële rol in je interieur. De juiste kleur- en materiaalkeuze zorgt voor de gepaste sfeer en accenten. Kleuren kiezen voor je keuken? …

Lees meer →