Kleuradvies voor je keuken: hierop moet je letten – Goossens Keukens

Kleuradvies voor je keuken: hierop moet je letten

Kleur speelt een essentiële rol in je interieur. De juiste kleur- en materiaalkeuze zorgt voor de gepaste sfeer en accenten. Kleuren kiezen voor je keuken? Wij geven je alvast enkele handige tips mee!  

De impact van kleuren

Een multicolor keuken of een zwart-witte keuken met frisse kleuraccenten? Kleuren zijn sfeermakers. Ze hebben een grote impact op de uitstraling van je interieur. Met de juiste kleuren, materialen en texturen kun je niet enkel inspelen op het ruimte- en warmtegevoel van de kamer, maar ook op de gemoedstoestand. Warme kleuren brengen gezelligheid in huis. Koude kleuren roepen dan weer een frisser sfeertje op.

Trendy wit

Tegenwoordig zijn wittinten – van zandwit tot gebroken wit– erg populair in keukens. Hun heldere, rustgevende karakter komt dan ook in eender welke stijl mooi tot zijn recht. Het tijdloze wit combineert goed met alle kleuren en materialen en is dus in ieder interieur op zijn plek. Bovendien kan wit de ruimte visueel strakker en groter doen lijken. De optische ruimtevergroter zorgt dan ook vaak voor een luxegevoel. 

Contrast creëren met kleuren

Je keuken wat meer pit geven? Speel met details. Een accentmuur, een kleurrijk werkblad, opvallende accessoires, stoelen, enzovoort. Speelse kleuraccenten kunnen bepaalde elementen van je keuken in de kijker zetten en de kille indruk van een witte keuken doorbreken.

Houtwerk combineren met blikvangers

Keukens volledig ingericht in houtwerk zijn tegenwoordig minder populair. Ook hier kunnen ludieke kleurelementen soelaas bieden en de eentonige houtsfeer compenseren.

Welke kleuren komen het best tot hun recht in jouw keuken? Op zoek naar inspiratie? Kom gerust een kijkje nemen in onze showroom!

Andere berichten die je misschien leuk vindt

De greeploze keuken: de ideale combinatie van design en comfort

Een greeploze keuken past perfect in een modern en strak interieur, maar misstaat evenmin in een massief landelijk interieur. De grepen zijn op een ergonomische …

Lees meer →

Werkbladen in verschillende materialen: composiet, natuursteen en keramiek

Als veel duurzamer en vaak mooier alternatief voor het kunststof werkblad uit melamine of laminaat, kun je ook voor steen kiezen. Werkbladen in steen worden …

Lees meer →

Keukenkranen in meerdere stijlen: de mogelijkheden op een rijtje

Keukenkranen bepalen mee de look van je keuken, maar moeten ook functioneel en gebruiksvriendelijk zijn. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere stijlen, materialen, formaten en uitvoeringen. …

Lees meer →

Een industriële keuken inrichten: 5 onmisbare tips

Een industriële keuken heeft een robuuste en koelere uitstraling. De uitgesproken (loft)stijl heeft heel wat aanhangers en combineert minimalisme en stijlvolle soberheid, zonder comfort en …

Lees meer →