Historiek - Goossens Keukens
HISTORIEK

Al meer dan 20 jaar lang streven naar perfectie

Als 15-jarige begon Peter Goossens in de productieafdeling van een groot keukenbedrijf. Eens begonnen met het aanmaken van kastdeurtjes en het monteren van volledige kasten, volgde al snel het plaatsen van totaalkeukens. Tegelijkertijd groeide zijn passie voor het eigenlijke keukenontwerp, en 4 jaar later werd hem dan ook de kans geboden zich hierop toe te leggen, zowel op het keukenontwerp als op de verkoop ervan.  Zijn luisterbereidheid en ruimtelijke inzicht vertaalde zich in snelle schetsontwerpen, waardoor de klant ook zicht kreeg op het uiteindelijke keukenproject. Niet alleen qua vormelijk ontwerp kon Peter zich onderscheiden.

Ook het technische inzicht wierp vruchten af – bepaalde constructie- en plaatsingsproblemen kon hij op voorhand inschatten, zodat een probleemoplossing reeds in het ontwerp vervat zat. Iets wat getekend werd, kon ook uitgevoerd worden. Hij wierp zich dan ook snel op tot meest succesvolle verkoper bij zijn toenmalige werkgever.

Na een reorganisatie van het bedrijf namen Peter Goossens en zijn vrouw Sabine Weckx  een grote stap. Ze namen het heft in eigen handen en namen de beslissing om in 1997 samen met Peter zijn broers keukens te gaan ontwerpen en verkopen. Goossens Keukens was geboren. De eerste keukens werden verkocht terwijl er zelfs geen toonzaal voorhanden was. Enkel het papieren ontwerp, enkele stalen en wat overtuigingskracht waren voorhanden. Het spreekt voor zich dat het gewonnen vertrouwen dan ook verdiend werd door klanttevredenheid – meteen de basis van het nieuwe bedrijf.

In 1998 werd de eerste toonzaal geopend. Met 20 keukenopstellingen kon Peter laten zien wat Goossens Keukens kon creëren. Het werd opnieuw een succes, en extra personeel in de verkoop, productie en plaatsing werd aangenomen. Op 5 jaar tijd steeg de productie van 2 naar 8 keukens, per week! 5 jaar later werd de toonzaal uitgebreid, en werd er een nieuwe productiehal aan het bedrijf toegevoegd. Het was toen dat beslist werd om niet meer zozeer op massaproductie in te zetten, als wel op maatwerk. Dit resulteerde in een grote vraag naar exclusief werk, van een badmeubel tot totaalinrichtingen van woningen, van slaapkamer tot praktijkruimtes en kantoren.

De productiehal werd zo langzamerhand te klein. Er werd besloten de productie- en montagehal te verplaatsen naar de Leon Bekaertlaan, notabene de plek waar Peter Goossens oorspronkelijk begonnen was met deurtjes te monteren. De productieruimte bedroeg vanaf dan meer dan 6000 m² ! Dit gebeurde in 2008, en op dat moment waren er 33 ervaren medewerkers bij Goossens Keukens in dienst.

Enkele jaren geleden zijn ook de 2 zonen van Peter Goossens in het bedrijf komen werken.  Ze zijn op aanraden van hun vader beiden begonnen met werken in de productie en stromen nu door naar de verkoop. Vader Peter is er immers van overtuigd dat, wil je een bedrijf goed leiden, je onderaan moet beginnen en alle stadia doorlopen zodat ze vertrouwd zijn met het gehele productieproces.

Vandaag is Goossens Keukens een van de meest bekende keukenzaken van Noord-Limburg. Nergens in een toonzaal in België worden er zoveel luxe keukens verkocht dan bij Goossens keukens in Pelt. Alle verkopers bij Goossens Keukens hebben een ruime ervaring van meer dan 10 jaar die daarenboven nog eens ondersteund wordt door professionals met meer dan 20 jaar ervaring. Op deze manier bent u verzekerd van een kwaliteitsvolle keuken die jaren mee kan en die perfect is voor U!

"Door middel van mond aan mond reclame en het hanteren van onze lijfspreuk - Streven naar perfectie - werd en wordt ons nog steeds het vertrouwen van duizenden klanten gegund."