Kleuradvies voor je keuken: hierop moet je letten | Goossens Keukens

Kleuradvies voor je keuken: hierop moet je letten

Kleur speelt een essentiële rol in je interieur. De juiste kleur- en materiaalkeuze zorgt voor de gepaste sfeer en accenten. Kleuren kiezen voor je keuken? Wij geven je alvast enkele handige tips mee!  

De impact van kleuren

Een multicolor keuken of een zwart-witte keuken met frisse kleuraccenten? Kleuren zijn sfeermakers. Ze hebben een grote impact op de uitstraling van je interieur. Met de juiste kleuren, materialen en texturen kun je niet enkel inspelen op het ruimte- en warmtegevoel van de kamer, maar ook op de gemoedstoestand. Warme kleuren brengen gezelligheid in huis. Koude kleuren roepen dan weer een frisser sfeertje op.

Trendy wit

Tegenwoordig zijn wittinten – van zandwit tot gebroken wit– erg populair in keukens. Hun heldere, rustgevende karakter komt dan ook in eender welke stijl mooi tot zijn recht. Het tijdloze wit combineert goed met alle kleuren en materialen en is dus in ieder interieur op zijn plek. Bovendien kan wit de ruimte visueel strakker en groter doen lijken. De optische ruimtevergroter zorgt dan ook vaak voor een luxegevoel. 

Contrast creëren met kleuren

Je keuken wat meer pit geven? Speel met details. Een accentmuur, een kleurrijk werkblad, opvallende accessoires, stoelen, enzovoort. Speelse kleuraccenten kunnen bepaalde elementen van je keuken in de kijker zetten en de kille indruk van een witte keuken doorbreken.

Houtwerk combineren met blikvangers

Keukens volledig ingericht in houtwerk zijn tegenwoordig minder populair. Ook hier kunnen ludieke kleurelementen soelaas bieden en de eentonige houtsfeer compenseren.

Welke kleuren komen het best tot hun recht in jouw keuken? Op zoek naar inspiratie? Kom gerust een kijkje nemen in onze showroom!