Hoe een landelijke keuken inrichten? | Goossens Keukens

Hoe een landelijke keuken inrichten?

Een keuken waarin zorgeloos genieten centraal staat? Een keuken die warmte en gezelligheid uitstraalt? In een landelijke keuken gaan gezelligheid en rust hand in hand.

Wil jij je keuken landelijk inrichten? Wij zetten enkele handige en creatieve tips op een rijtje om je landelijke keuken aan te kleden.

Het gebruik van (massief) hout

In landelijke keukens gebruikt men voornamelijk massieve materialen. Tijdloze houten keukenkasten geven je keuken een natuurlijk warme toets en authentiek karakter en zijn goed combineerbaar met andere materialen. Ook keukenmeubels in karaktervol natuursteen passen mooi in een landelijke keuken.

Onderdelen van een landelijke keuken

Authenticiteit, rust en gezelligheid staan centraal in de landelijke keuken. De aankleding van jouw keuken bepaalt de sfeer. Enkele keukenelementen om je keuken een échte landelijke uitstraling te geven:

  • natuurlijke materialen
  • keukenkasten in pasteltinten en aardekleuren
  • landelijk meubelbeslag (bv. verouderd ijzer)
  • decoratieve en natuurlijke keukenaccessoires in riet en hout
  • zelliges, retro tegeltjes in een zacht kleurtje

Landelijke keukens met moderne accenten

Kleed jouw keuken aan naargelang jouw persoonlijke voorkeur. Wil je de charme van het platteland afwerken met een moderne twist? Een strakke vormgeving met een egale afwerking combineren met tijdloze natuurlijke materialen? De strakke lijnen zorgen voor een mooi contrast. Bovendien kun je op die manier leuke eyecatchers gebruiken. Samensmeltingen met andere stijlen? Waarom niet!

Wil jij die landelijke stijl in huis brengen? Met of zonder moderne toets, bij ons vind je een uitgebreid aanbod aan landelijke keukens voor elke smaak en elk budget.