De authentieke charme van cottage keukens | Goossens Keukens

De authentieke charme van cottage keukens

Hou jij van een warme, authentieke sfeer in je keuken? Een keuken waar je ongestoord kunt genieten van je ontbijt, lunch of avonddiner? Dan kan je de landelijke stijl van cottage keukens vast wel smaken!

Rustieke en gezellige uitstraling

Cottage keukens staan synoniem met charme en authenticiteit. Ideaal om de dagelijkse rush even te ontvluchten. De rustieke uitstraling  vormt dan ook de rode draad en is terug te vinden in talloze elementen. De juiste kleur-, materiaal-, verlichtingskeuze dragen bij tot de nostalgische warmte van de landelijke esthetiek.

Het gebruik van hout… in combinatie met andere materialen

Houtelementen zorgen voor een ecologische en warme, weelderige sfeer. In cottage keukens overheerst het gebruik van natuurlijke materialen zoals massief hout. Betekent dat dat je geen andere materialen kunt gebruiken? Zeker niet! Integendeel zelfs! Door diverse materialen te combineren, creëer je een unieke look en feel.

 

Karakteristieke opstelling

Kenmerkend aan cottage keukens is dat het fornuis er dikwijls word verwerkt in een grote schouw. Het keukeneiland krijgt vaak een centraal plekje in de landelijke keuken waar dikwijls een bladoversteek word voorzien waar je kinderen /vrienden gezellig bij je kunnen zitten terwijl je aan het koken bent.

Details maken het geheel af

Trek jij de cottagestijl door over je volledige keuken? De aankleding van je keuken bepaalt de sfeer.  Door leuke blikvangers en sfeervolle meubels en keukenaccessoires, al dan niet in verschillende stijlen, te combineren, geef je je interieur in een mum van tijd meer persoonlijkheid. Denk aan de keukenkranen, de handgrepen, het fornuis,… 

Hou jij van een landelijke keuken? Overweeg je een nieuwe keuken te plaatsen? Kom ons ruim assortiment aan keukens ontdekken in onze showroom!