De greeploze keuken: de ideale combinatie van design en comfort | Goossens Keukens

De greeploze keuken: de ideale combinatie van design en comfort

Een greeploze keuken past perfect in een modern en strak interieur, maar misstaat evenmin in een massief landelijk interieur. De grepen zijn op een ergonomische manier ingebouwd en laten toe om kasten makkelijk te openen en te sluiten. Je keuken is een lust voor het oog, zonder dat je inboet aan comfort en functionaliteit.

Een sobere en stijlvolle uitstraling

Een greeploze keuken is synoniem met elegantie. De fronten van de keukenkasten en de lades lopen naadloos in elkaar over en bieden je keuken een aantrekkelijke look. Het harmonieuze geheel oogt heel strak. Bovendien kunnen de keukenkasten op verschillende manieren afgewerkt worden – denk aan mat of hoogglans. Ook op het gebied van kleuren is er keuze te over. Resultaat? Een greeploze keuken richt je helemaal volgens je eigen smaak in.

Greeplijsten in verschillende uitvoeringen

Verticale of horizontale greeplijsten of ingefreesde grepen worden veel gebruikt om lijnen in een keuken te accentueren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Vaak worden er rvs- of verchroomde exemplaren gebruikt, maar ook andere materialen zoals massief hout behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kun je de greeplijst lakken in verschillende kleuren, wat je toelaat om je keuken te personaliseren en er één mooi geheel te maken.

Zacht openen en sluiten

Dankzij tiptoetsen zijn zelfs greeplijsten overbodig. De soft-motiontechniek zorgt er dan weer voor dat de fronten zachtjes sluiten. Je hoeft enkel zachtjes tegen de deurtjes of lades te duwen om ze automatisch te openen. Dankzij deurdempers verloopt het sluiten quasi geruisloos.

Tip: vermijd vingerafdrukken en zorg ervoor dat de keukenkasten te allen tijde proper zijn. Zeker voor hoogglanskeukens is dat een aandachtspunt.