Klassieke versus moderne keuken: de puntjes op de i – Goossens Keukens

Klassieke versus moderne keuken: de puntjes op de i

​Wil jij jouw keuken modern inrichten? Of hou meer van een klassiek interieur? De verschillende interieurstijlen vloeien almaar meer in elkaar over. Toch wordt elke stijl gekenmerkt door specifieke eigenschappen. Wij zetten de voornaamste verschillen tussen moderne en klassieke keukens in de verf.

Warme versus koele uitstraling

Terwijl de gestroomlijnde vormgeving van moderne keukens eerder strak oogt, zijn klassieke keukenmeubels rijk aan details. De verfijnde afwerking en warme kleurschakeringen van klassieke keukens zorgen voor een sfeervolle uitstraling. In moderne keukens zorgen de dikwijls zwart-witte interieurkeuzes dan weer voor een koeler sfeertje.

Strakke lijnen versus ronde vormen

Wie modern zegt, zegt strakke en vloeiende lijnen. In tegenstelling tot deze elegante vormgeving, kom je in klassieke keukens meer details en ronde vormen tegen.

Tip: Stijlen worden best doorgetrokken tot in de details: van keukenkasten tot accessoires.

Welke materialen gebruiken?

Het verschil tussen klassieke en moderne keukens komt ook terug in het gebruik van de materialen. Van oudsher wordt er in klassieke keuken dikwijls hout gebruikt, terwijl moderne keukens zweren bij kunststof, lak met hoogglans of strak hout. Maar de verschillen vervagen de laatste tijd en verschillende materialen worden meer en meer gecombineerd.

Klassiek-moderne toets

Tegenwoordig vervagen de verschillen tussen beide stijlen steeds meer. Door klassieke en moderne elementen en materialen te verenigen krijgen keukens een klassiek-moderne toets. Zo integreert men klassieke materialen op een moderne manier (moderne vormgeving/afwerking).

Een strak, zwart-wit lijnenspel of een gewaagde klassieke meubelafwerking? Welke woonstijl weerspiegelt jouw persoonlijkheid? Vraag gerust meer advies aan onze medewerkers!

Andere berichten die je misschien leuk vindt

De greeploze keuken: de ideale combinatie van design en comfort

Een greeploze keuken past perfect in een modern en strak interieur, maar misstaat evenmin in een massief landelijk interieur. De grepen zijn op een ergonomische …

Lees meer →

Werkbladen in verschillende materialen: composiet, natuursteen en keramiek

Als veel duurzamer en vaak mooier alternatief voor het kunststof werkblad uit melamine of laminaat, kun je ook voor steen kiezen. Werkbladen in steen worden …

Lees meer →

Keukenkranen in meerdere stijlen: de mogelijkheden op een rijtje

Keukenkranen bepalen mee de look van je keuken, maar moeten ook functioneel en gebruiksvriendelijk zijn. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere stijlen, materialen, formaten en uitvoeringen. …

Lees meer →

Een industriële keuken inrichten: 5 onmisbare tips

Een industriële keuken heeft een robuuste en koelere uitstraling. De uitgesproken (loft)stijl heeft heel wat aanhangers en combineert minimalisme en stijlvolle soberheid, zonder comfort en …

Lees meer →